Pages

Sunday, September 18, 2011

Batu Magma Gunung Berapi

Batu Magma Gunung Berapi

Batu magma Jeju dari Korea adalah seramik semulajadi yang mempunyai 92% - 93% kadar pancaran sinar infra merah, 97% kadar membasmi bau, dan 99.9% kadar membasmi fungus & E. coli.
Jed, Tanah kuning, batu Elvan, Germanium lain-lain jenis batu tidak mengandungi titanium dioxide yang membentuk 3% - 7% magma di Jeju.
TiO2 mempunyai kesan photo catalytic di mana elektron-elektron yang dihidupkan oleh cahaya matahari meneruskan pergerakan, memberikan magma Jeju keupayaan antifungal, mensteril dan membasmi bau separa-tetap termasuk keupayaan untuk memecahkan jirim organik. Ia juga hebat hydrophilic. Jeju magma mengandungi unsur semulajadi yang sangat berfaedah kepada manusia.
Oleh demikian, ia boleh membersihkan air dan udara, menghilangkan bau busuk, begitu juga bertindak sebagai pembasmi bakteria (bactericide).


Tidak seperti batu gunung berapi yang lain,U magma dari Jeju boleh menghalang gelombang bahaya daripada pengaliran air bawah tanah, menjana gelombang infra merah dan ion-ioon negatif, membasmi microbes dan menghilangkan bau busuk. Ia merupakan produk semulajadi yang mengagumkan dan penuh dengan misteri yang belum diterokai lagi.


Batu magma Jeju boleh membasmi sindrom rumah baru melalui penyerapan formaldehyde (contohnya, jubin, kertas dinding, simen mortar, spa magma, katil batu magma, dan lain-lain), yang boleh bantu mengurangkan atopic dermatitis yang disebabkan oleh formaldehyde. Magma Jeju juga boleh menghapuskan fungus.
Pancaran sinar infra merah daripada batu magma Jeju membantu peredaran darah, memberikan tenaga kepada tubuh badan, oleh itu ia membantu menjaga kesihatan.


Titanium dioxide: Organik beroksida dan bahan bukan organik (pencemar udara, pencemar air, bahan-bahan penyebab bau busuk, kotoran), dan boleh memusnahkan virus-virus dan bakteria.

No comments:

Post a Comment